hoe werkt wordpress

Hoe werkt wordpress

Hoe werkt wordpress zal jij jezelf nu wel afvragen, daarom leg ik op deze pagina stap voor stap uit hoe je nu verder moet om een website te maken.

Als je de hosting en domeinnaam hebt aangevraagd zoals werd uitgelegd op webpagina maken.Heb je nu jouw website gegevens ontvangen per e-mail. Deze gegevens kun je het beste goed bewaren, daar deze altijd van pas kunnen komen. De gegevens die je hebt ontvangen zien er waarschijnlijk zo uit:

This is an automated email from Installatron.

WordPress  has been installed to:

http://www.jouwwebsite.nl

http://www.jouwwebsite.nl/wp-admin

Administrator Username: admin
Administrator Password: JOUWWACHTWOORD

Login to your web hosting control panel and navigate to the Installatron tool to manage this install.

 hoe werkt wordpress

Door nu op ‘http://www.jouwwebsite.nl/wp-admin te klikken kom je bij het inlogscherm van jouw wordpress website. Hier vul je de username en wachtwoord in die in de e-mail staan.

WordPress instellingen veranderen

Het gene wat je nu als eerste kunt doen is aan de linker kant gebruikers aanklikken. Hier zie je de standaard gebruikersnaam ‘admin’ staan. Deze gebruikersnaam kun je het beste veranderen in een andere naam, daar sommige mensen toegang tot jouw website proberen te verkrijgen. Als ze dan jouw inlog naam al weten (admin) dan hoeven ze alleen nog maar het password te achterhalen.

Het veranderen van jouw inlog gegevens en gebruikers.

Druk op nieuwe gebruiker toevoegen, nu kun je een gebruikersnaam invullen en een wachtwoord, echter kun je niet het zelfde e-mail adres gebruiken die je bij de aanvraag hebt gebruikt. Dus je hebt een ander e-mail adres nodig voor een nieuwe gebruiker. Geef de nieuwe gebruiker de functie ‘beheerder’.

Als je de nieuwe gebruiker hebt aangemaakt, onthoud of bewaar de inloggegevens goed. Nu log je uit door rechts bovenaan op ‘Hallo, admin’ te klikken en dan uitloggen. Log nu opnieuw in met de door jouw aangemaakte gebruikersnaam en wachtwoord, ga weer na gebruikers en verwijder de gebruiker admin samen met al zijn berichten. Zo zorg je er voor dat al de standaard berichten weg zijn en dat je alleen met jouw nieuwe gebruikersnaam kunt inloggen op jouw website.

Hoe ziet jouw wordpress website eruit

Standaard met de installatie word er een template geïnstalleerd, deze kun je veranderen door een andere als je dit wilt. Een template bepaald namelijk het uiterlijk van jouw website. Voor deze website heb ik (aan het begin) gekozen voor het standaard template twentyeleven. Een template kun je ook later wijzigen, maar wil je direct een ander template dan doe je het volgende:

Ga naar weergave en klik daarna op Thema’s. Nu kun je bij thema’s instellingen zoeken naar andere gratis templates. Wil je nu een themplate die minder in gebruik is, dan kun je er ook altijd voor kiezen om een themplate te kopen.

Je eerste pagina maken

Door links op pagina’s te klikken kun je kiezen voor een nieuwepagina. Hier kun je de titel pagina invoeren. Het beste is om een nieuwe pagina een titel te geven met een goed keyword, zoals je ook hebt gedaan met je domeinnaam. Zo zorg je er voor dat de pagina goed gevonden word in de zoekmachines. Op deze eerste pagina kun je tekst zetten waar over jouw website gaat. Als je klaar bent klik je rechts op publiceren. Nu heb jij je eerste webpagina gemaakt.

Statische website maken in wordpress

De standaard instellen voor wordpress is dat je berichten op de start pagina komen te staan. Wil je dit niet dan kun je kiezen voor een statische start pagina. Wil jij een statische begin pagina klik dan links op instellingen. Nu kies je voor Lezen, zodat je een startpagina kunt kiezen, door op wijzigingen opslaan te klikken is jouw startpagina veranderd in een statische.

De rest van de instellingen van wordpress

De rest van de instellingen van wordpress kun je zo instellen naar wat jij wilt, dit is voor iedereen verschillend. Het beste kun je dus de verschillende instellingen nalezen en waar nodig een ander kiezen. Het is raadzaam om de permalinks zo te laten staan, of je moet hier verstand van hebben om een aanpassing te doen. Daar de permalink instelling er nu voor zorgt dat al jouw nieuwe pagina’s jouw ingevoerde pagina naam laat zien. Op deze manier scoor je beter in de zoekmachines op de door jou ingevoerde titels.

Nieuwe pagina’s maken

Nu kun je aan de slag met het maken van pagina’s met jouw onderwerp. Door telkens een nieuwe pagina te maken heb je op den duur een grote hoeveelheid webpagina’s. Om deze een beetje te ordenen kun je verschillende menu’s aanmaken. Dit doe je door naar weergave te gaan en dan te klikken op menu’s. Door op het + teken te klikken kun je een nieuw menu aanmaken. Tevens staan er rechts instellingen voor jouw verschillende menu’s.

Als je nu bijvoorbeeld een bepaalde pagina in jouw nieuwe menu wilt hebben, dan selecteer je de pagina’s door de hokjes ervoor aan te klikken, om daarna op aan menu toevoegen te klikken.

Menu kiezen

Als je een bepaald menu ergens op je website wilt plaatsen, dan klik je wederom op weergave, daarna op widgets. Hier zie je bepaalde toevoegingen voor je website, door een aangepast menu te verslepen naar de plek waar jij hem wilt hebben (bijvoorbeeld hoofd sitebar) komt hij op de plaats te staan waar jij het menu wilt hebben. Door verschillende menu’s aan te maken en in te stellen heb je een beter overzicht van de door jouw gemaakte internet pagina’s

Plugins wordpress

Op jouw website kun je gebruik maken van verschillende plugins. Plugins zijn eigenlijk een soort hulpprogramma’s. Deze kun je makkelijk in gebruik nemen, door op plugins te klikken en dan te zoeken naar iets wat je op jouw website wilt hebben. Daarna kun je kiezen om deze te installeren en daarna te actieveren.

Een aantal plugins die ik vaak gebruik

Contact form – Met deze plugin kun je op een makkelijke manier een contact formulier op je website installeren. Zo kunnen bezoekers van jouw website contact met jou opnemen.

Really simple chaptcha – Deze plugin kun je toevoegen aan je contact form, om er voor te zorgen dat men eerst een aantal tekens moet invullen, voordat ze een bericht naar jouw kunnen verzenden. Dit zorgt er voor dat er minder spam via jouw contact formulier verstuurd word.

Facebook button plugin –  Met deze plugin kun je op een  makkelijke manier een facebook pagina aan jouw website koppelen. Ook kunnen mensen via deze plugin jouw website liken.

Wordpres seo- Met deze plugin kun je op een makkelijke manier er voor zorgen dat jouw pagina’s zoekmachine vriendelijk zijn.

Verder zijn er nog heel veel makkelijke plugins. Deze kun je allemaal bezichtigen op de wordpress website

Website vullen met pagina’s

Nu je weet hoe je pagina’s en menu’s kunt maken, kun je er voor zorgen dat jouw website meerdere informatieve pagina’s krijgt. Als je een aantal pagina’s hebt gemaakt kun je verder naar de volgende stap om geld te gaan verdienen met jouw website. Hier op de website staan een aantel manieren om geld te verdienen met jouw website.