keyword onderzoek

Keyword onderzoek de eerste stap om een website te maken

Voordat je daadwerkelijk begint met het maken van een eigen website, is het handig om te weten waar deze over zal gaan. Als je ergens verstand van hebt en er veel van weet te schrijven, ligt het voor de hand om dat onderwerp te gebruiken  als domeinnaam voor je eerste website.

De domein naam is het internet adres van jouw website, dus bijvoorbeeld www.domeinnaam.nl. Deze kan verschillen van extensie en van woorden aan elkaar of worden gescheiden door het – teken. Voor meer informatie over domeinnamen klik dan hier.

Als je een website maakt, wil je ook graag hebben dat hier veel bezoekers op komen, daarom is het handig om te weten of er meer mensen geïnteresseerd zijn in jouw onderwerp. Om te kijken of er ook meer mensen geïnteresseerd zijn in het onderwerp waar jij veel van af weet, gebruiken we de gratis google keyword tool om zo keyword onderzoek te doen. Met deze tool kun je zien hoe vaak er per maand naar een bepaald woord gezocht word. Dus met andere woorden, hoeveel mensen er nou precies opzoek zijn naar het onderwerp/keyword waar jij veel vanaf weet.

Een voorbeeld hoe je een keyword na zoekt

Als jouw onderwerp bijvoorbeeld ‘computer’ is, dan vul computer in bij de google keyword tool. Om het makkelijker te maken heb ik hier een filmpje over gemaakt, waar ik in het kort een uitleg geef.

klik op het vierkantje rechts onderin om het beeld te vergroten

Het uitzoeken van een juiste domeinnaam kan veel tijd in beslag nemen, neem deze tijd dan ook. Je kunt beter lang aan het zoeken zijn, dan er na een paar weken achter komen dat je de verkeerde domeinnaam hebt uit gekozen. Daar je beter een goede domeinnaam neemt waar je makkelijk mee kunt scoren in google. Het is namelijk van belang dat jouw domeinnaam bestaat uit woorden die vaak gezocht worden.

Dit was het stukje over domeinnaam onderzoek, verder op de website ga ik hier verder op in, door gebruik te maken van andere keywordtools, die een stuk sneller en makkelijker werken, doordat deze veel meer informatie geven.

Het volgende onderwerp zal het gebruik van wordpress en het aanvragen van een domeinnaam en hosting zijn.