webpagina maken

Je eerste webpagina maken

Je eerste webpagina maken komt nu wel heel dichtbij. Als het goed is heb je nu keyword onderzoek gedaan, zodat je weet welk keyword je graag als domeinnaam wilt gebruiken. Nu is het natuurlijk ook belangrijk dat deze domeinnaam nog beschikbaar is. Dit kun je nakijken door bijvoorbeeld hier je domeinnaam op te geven om zo te zien of deze nog vrij is.

Bij het kiezen van de domeinnaam kun je het beste de .nl extensie gebruiken als het een Nederlandse website word, daar de zoekmachines deze iets beter zullen laten stijgen in de zoekresultaten. Maar is de .nl al vergeven dan kun je gerust voor een andere extensie kiezen zoals bijvoorbeeld .com of .net. Het kan zelfs gebeuren dat al deze domeinnamen ook al vergeven zijn, dan kun je er voor kiezen om de domeinnaam op te splitsen met streepjes, zoals ik heb gedaan bij deze website.

Zijn deze domeinnamen ook al in het bezit van iemand anders, dan kun je altijd kijken of ze ook daadwerkelijk in gebruik zijn. Soms is de domeinnaam namelijk niet in gebruik en is deze alleen gekocht door iemand om later door te verkopen. Je kunt dan altijd contact opnemen met de eigenaar van de domeinnaam. Hou er echter wel rekening mee dat goede domeinnamen, die gekocht zijn voor de verkoop, voor hoge bedragen worden verkocht. Met hoge bedragen bedoel ik vanaf 1.000,- tot wat de ‘gek’ er voor bied.

Webpagina maken goedkoop houden

Als je wilt beginnen met je eerste webpagina maken, dan kun je er beter voor kiezen om een andere domeinnaam te zoeken die ook goed is, als de door jouw gekozen niet meer vrij is. Op deze manier kom je niet direct op hoge kosten, er zijn namelijk nog genoeg goede domeinnamen beschikbaar.

Als je een domeinnaam gevonden hebt kun je deze direct registreren bij een webhosting bedrijf. Zelf heb ik voor mijn eerste websites gekozen voor skyberate, daar je hier kunt kiezen om wordpress direct te laten installeren, zodat je gelijk kunt beginnen met het maken van je eerste webpagina, zonder zelf de kennis te hebben om dingen te installeren.

Tevens is skyberate een goed bedrijf qua hosting, je wilt natuurlijk niet dat jou website een dag offline is, daar je dan een dag geen inkomsten genereert.

Direct een domeinnaam en hosting aanvragen inclusief wordpress installatie  klik hier

Als je de link hebt gevolgd dan kies je voor wordpress hosting, vervolgens typ je jouw gewenste domeinnaam in en kies je voor wordpress small. Dit hosting pakket is voldoende

webpagina maken hosting

webpagina maken wordpress small

om mee van start te gaan, mocht jouw website in de toekomst meer ruimte nodig hebben, dan kun je er altijd voor kiezen om deze ruimte er bij te kopen.

Als je de bestelling en betaling voltooid hebt, dan zul je jouw website gegevens via de mail ontvangen. Als je deze gegevens hebt ontvangen, dan gaan we door naar de volgende stap.